Lær å tappe Guinness
Det tar tid og krever en smule kunnskap å tappe en god pint Guinness. Vi Menn har lært det. Og drukket resultatet.
Det er faktisk noe - bokstavelig talt - eget ved å drikke en halvliter Guinness man har tappet selv. Det hele handler om å være på rette tid ti rett sted, altså Guinness Storehouse i St. James`s Gate i Dublin. Legg til en passe porsjon tålmodighet, og kombiner det hele med nogenlunde riktig vinkel på glasset, og du er godt i gang - og stadig nærmere målet; en duggfrisk halvliter med Guinness, og et diplom som besis p åat nettopp DU klarte det.
Øl, øl og mere øl?
Guinness feirer 250 år jubileum i år -og nå er det enda større grunn enn noensinde til å legge turen til ølbyen Dublin og Guinness Storehouse. Guinness skal feire hele året - selvsagt med øl, helt sikkert med brask og bram, og kanskje med hornmusikk. Så hvorfor la ølfesten gå deg hus forbi? Dublin ligger en overkommelig flytur unna, både tids- og prismessig. Byen byr på masse øl, og et livlig uteliv i et kompakt bysentrum, med Temple Bar som party-senter. Mang en guttegjeng har begynt på Storehouse og endt opp i nettopp Temple Bar.
Gøy for far i Temple Bar i Dublin
På Guinness Storehouse får du høre om grunnleggeren, Arthur Guinness, som i 1759 begynte å brygge en stout som har erobret verden. Du får være med på bryggeprosessen og med egne øyne se hvordan den herlige pinten blir til. Du lærer også hvordan du skal tappe den perfekte Guinness, slik en dubliner gjør det.
Guinnes i 250 år
Denne saken ble første gang publisert 25/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.