Test: Chefs Choice 120
Rask, enkel og renslig knivsliper
VI har testet Chefs Choice 120, som er en solid knivsliper med gode funksjoner.

Elektrisk bordmodell med tre slipespor. Spor 1 er for nye kniver du vil forme eggen på, eller meget sløve kniver. Dette sporet «spiser» mye stål og bør kun brukes når det virkelig trengs.
Spor 2 sliper eggen og spor 3 polerer den. Fra spor 1 til spor 3 økes slipevinkelen trinnvis. Dette skaper det EdgeCraft kaller «Trizor egg», en egg med tre ulike slipevinkler.
Denne eggen kjennes ikke spesielt skarp ut når du fører fingeren over den, men når du tester på avispapir er den i klassen meget skarp.
I spor 3 kan også serraterte (bølgeformede) knivblad slipes. Ved å kombinere spor 1 og 3 kan du få en «miniserratert» egg som kan være bedre til skjæring av fiberrik mat enn en glattpolert egg.
Knivsliperen står stødig på fire gummiknotter. Sliper bladet helt inn mot skjeftet, det er bare et par mm innerst som ikke blir slipt. Du sliper vekselvis høyre og venstre side av eggen, det holder normalt med ett til to drag på hver side.
Bladet er klart for spor 3 når du kjenner en råegg på ene siden av eggen. Hastighet ca. 5 cm per sekund. I spor 3 kan det holde med 1-2 trekk per side, men jo flere trekk jo bedre polering av eggen. Enkelt vedlikehold ved å av og til ta ut magneten som samler jernsponen fra slipingen og fjerne sponen fra denne. Hvis spor 3 ikke fungerer slik det skal, kan poleringsskiven renses/avrettes.