Oppskrift på fruktkake
Tradisjonsrik kake
Tenker du å lage fruktkake til jul, er det på tide å lage den nå. Jo mer tørket frukt og nøtter du har i den, desto bedre blir den.
250 g smør
2 dl sukker
4 egg
4½ dl hvetemel
½ ts salt
1½ ts bakepulver
5 dl tørket, finhakket fruktblanding
(rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
1 dl cocktailbær
1 dl valnøtter
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene, og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form, rund form eller brødform. Glatt til overflaten med slikkepott.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader i 45-60 minutter.
Avkjøl kaken før du hvelver den.
Her finner du flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Kryddepepperkake med blåmuggost
Denne saken ble første gang publisert 04/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.