knebøy:
Slik gjør du egentlig knebøy!
5 tips som gir rumpe og lår maks effekt!
At vi sitter mye på rumpa, både hjemme og på jobb, er noe vi alle vet.
Men siden rumpa er en av de sterkeste musklene vi har, bør vi pleie den litt ekstra.
Ikke minst - en sterk rumpe gir kroppen mange helsefordeler.
Som Camilla Hoel, personlig trener, coach og redaktør for Fitnessbloggen, tidligere har sagt til ShapeUp:
– Hvis du er sterk i rumpa, får du bedre strykefordeling gjennom hele kroppen.
5 tips for knebøy med MAKS effekt
Joda, knebøy er en knall øvelse for rumpa, men vi er mange som bommer på teknikken.
Her er noen enkle justeringer du kan gjøre for å få den effekten du (og rumpa di) ønsker og trenger:
1. Ha vekten på hælene. Ved å være bevisst på å ha vekten der er det lettere å holde balansen og generere kraft. Det gir også bedre kontakt på baksiden, både i rumpen, bakside lår, leggene og kjernen. I tillegg avlaster det knærne i løftet.
2. Skyv hoften bakover når du går ned. Det hjelper deg å holde vekten på hælen, samtidig som du får riktig proporsjoner i resten av kroppen. Om du lar være å skyve hoften bakover er det fort gjort å få mye av vekten frempå, og få knærne for langt frem.
3. Press knærne utover. I utgangspunktet skal du ha knærne over tærne når du tar knebøy. Ved å presse knærne ut, unngår du at de kollapser innover når det blir tungt og du beskytter knærne mot unødvendig belastning.
Lite tips? Tenk at knærne skal peke mot lilletærne dine for å oppnå riktig posisjon.
4. Hold brystet opp. Hvis du lar overkroppen falle sammen er det fort gjort å få dårlig teknikk. Skyt brystet opp og ut, og du vil få bedre kontroll på vektene.
5. Gå dypt. Målet med knebøy er å få hoften under parallell med knærne. I knebøy som ikke går dypere enn knehøyde er det knærne som tar mest belastning.
Når du derimot går lenger ned, overføres belastningen til beinmuskulaturen. Da får du ikke bare bedre resultater - du unngår også unødvendig belastning på leddene dine!
Kilde: Self
Saken står på trykk i ShapeUp 6/2015.
Denne saken ble første gang publisert 22/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.