Sunne oppskrifter: Vietnamesisk wok
Kylling med nudler og grønnsaker
Dårlig tid? Denne kan du lage på under 10 minutter.
Kylling med nudler og grønnsaker slår sjeldent feil og kan nytes både før og etter trening.
Her er en fantastisk vietnamesisk wok som du kan lage på under 10 minutter. Alt du trenger å gjøre er å kutte opp grønnsakene og kyllingen.
Men ikke stek grønnsakene for lenge, de skal være al dente ved servering.
Bruk rene redskaper og kluter. Pass på at kjøttet skal være gjennomstekt eller gjennomkokt. Bruk egne redskaper og skjærefjøl til rått kjøtt.
Ingredienser til 4 personer
500 g kyllingfilet
2 fedd knust hvitløk
et par cm finsnittet ingefær
salt og pepper
1 ss olje
2 squash, i biter
125 g sukkererter, delt på langs
1 dl hønsebuljong
1 dl østerssaus
1 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
1 bunt vårløk, i biter
frisk koriander
1 håndfull sukkerertspirer
300 g fullkornsnudler
lime
Slik gjør du
Ha kyllingfiletene i en skål, og vend dem med hvitløk, ingefær, salt og pepper. Varm oljen i en wok og stek kyllingkjøttet i 4–5 minutter. Bland i squash og sukkererter, og stek kjapt.
Rør sammen buljong, østers-, fiske- og soyasaus, hell blandingen i woken og kok i et par minutter. Strø vårløk koriander og spirer på toppen, og server med fullkornsnudler
og lime.
Denne saken ble første gang publisert 11/05 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.