Sunne muffins
Til slalåmbakken: - Eggmuffins med søtpotet
Linda Stuhaug har erstattet flere av ingrediensene i muffinsen med supersunne alternativ.
Matblogger Linda Stuhaug
Driver den populære matbloggen lindastuhaug.blogg.no.
Har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja,
Er også personlig trener
Studer ernæringsfysiologi.
Er du blant dem som skal stå mye på ski i påsken, har vi den perfekte nistepakken til deg.
Lite slår følelsen av å seile gjennom silkemyk puddersnø, så hva passer vel bedre som niste etter en lang dag i bakken enn noen deilige, saftige eggmuffins?
Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, har laget den perfekte nistepakkeoppskrift som både er sunn, enkel og rimelig å lage.
Er ikke eggmuffins noe for deg, kan du for eksempel ta med deg grove havrescones, grove vafler eller supersunne polarbrød i stedet.
Dette bakverket kan du i hvert fall kombinere med alt som er godt, enten det er grønnsaker eller kjøtt. Ønsker du deg en større nistepakke har vi også oppskrifter på 15 mellommåltider som sikrer deg all den sunne næringen du trenger.
Få flere deilige oppskrifter på bloggen hennes: lindastuhaug.blogg.no
Eggmuffins med søtpotet, 6-8 stk
1 middels søtpotet
5-6 egg
Kjøtt - jeg brukte cirka 100 g røkt skinke i biter
Grønnsaker - jeg brukte paprika og spinat
En god skvett valgfri melk eller vann
Krydder - jeg brukte salt, pepper, chili, hvitløk
Slik gjør du:
Skrell søtpotetene og del opp i 1-2 mm tykke skiver. Fordel i muffins- eller små silikonformer.
Fordel kjøttet i bunnen av søtpotetskallet.
Visp sammen egg, melk, vann og krydder i en bolle. Fordel eggeblandingen i muffinsformene.
Hvor mange du får vil variere etter størrelsen på formene dine. OBS: Ikke fyll helt til kanten, da vil de renne over når de stekes.
Strø over grønnsaker på toppen.
Stek midt i ovnen på 180 grader til eggblandingen har satt seg.
Tiden vil variere fra ovn til ovn, og etter hvor store muffinsformer du har. Mine stod mellom 20-25 minutter.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Denne saken ble første gang publisert 03/04 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.