Sunne kyllingboller med karrisaus

Kyllingretten du aldri har laget

Denne danske klassikeren vil du ikke gå glipp av.

KYLLINGBOLLER I KARRI: Denne deilige kyllingsuppen passer perfekt til både middag og lunsj.
KYLLINGBOLLER I KARRI: Denne deilige kyllingsuppen passer perfekt til både middag og lunsj.
Først publisert Sist oppdatert

De fleste av oss har smakt på, og liker fiskeboller i karrisaus. Hva med å prøve en litt ny vri?

Bytt ut fiskeboller med kyllingboller.

Vi lover dere et måltid som ikke bare er sunt, det smaker også helt fantastisk.

Denne oppskriften er opprinnelig en dansk klassiker, men kommer med rugbrød og cashewnøtter i tillegg. Retten smaker også godt med havre- og mandelscones til.

Kyllingbollene kan kombineres til det meste. Enten du liker quinoa eller salat.

Den er også perfekt som måltid før og etter trening.

I tillegg til løpeprogrammer, har vi fantastiske treningsprogrammer for både helårskroppen, rumpen og magen.

Ingredienser til 4 personer

500 g kyllingkjøtt, hakket

1 egg

1 sjalottløk, finhakket

35 g brødsmuler

1 ss timianblader

salt, nykvernet pepper

1 ss olivenolje

Karrisaus

1 ss smør

1–2 ss karri

2 ss mel

5–6 dl kokende hønsebuljong

½ selleri, i terninger

1 eple, i terninger

25 g cashewnøtter

persille

300 g grovt rugbrød

Slik gjør du

Bland kyllingkjøttet med resten av ingrediensene til en deig. Form farsen til små boller, og brun dem på begge sider i panne med litt olivenolje.

Lag sausen ved å brune smør og karri. Dryss over mel, og spe på med kokende buljong, litt etter litt. Legg selleri- og eplestykker i sausen, og la det surre i 4–5 minutter. Hell sausen over kyllingbollene i panna, og la det simre i ytterligere 10–15 minutter.

Smak til med salt og pepper, dryss cashewnøtter og persille over, og server med rugbrød.