sunn snacks:
Slik popper du perfekt popkorn!
Her er en søt, salt og sprek vri som er rask å lage.
Popkorn er laget av maiskorn, og er naturlig glutenfritt.
Mais er rik på karbohydrater, kostfiber (hele 15%) og lav på fett. I tillegg inneholder de litt proteiner!
Popkorn passer perfekt som salt eller søt snacks - som vi skal vise deg her.
Pop it like it's hot
1. Varm opp litt olje i kasserolle på medium varme og ha i tre popkorn.
2. Når de har poppet har du resten av popkornene i, slik at det blir et jevnt lag som dekker bunnen av kasserollen.
3. Sett på lokk og beveg lett på kasserollen mens det popper.
4. Lett forsiktig på lokket ett par ganger for å slippe ut damp (men uten å slippe ut popkorn!).
5. Ta kasserollen av platen når det er noen sekunder mellom hvert pop.
6. Krydre etter ønske med ulikt urter eller annet krydder!
Popkorn med salt karamell
4–6 dl popkorn, ferdig poppet
4 ss akasie honning
2 ss vann
1/2 ts salt
SLIK GJØR DU:
Pop popkornene (som over).
Kok honning og vann på lav varme til det bruner, og rør jevnt.
Ha i salt.
Hell de ferdig poppede popkornene i kasserollen med karamell, og bland godt til alt popkornet er dekket.
Hell popkornene utover en stekeplate og la dem tørke.
Denne saken ble første gang publisert 05/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.