KJØLESKAPSGRØT:
Fresh digg grøt (med chiafrø!) over natten!
Perfekt både til etter trening og som frokost. Og kan du frukttrikset, holder den seg lengre.
MIA ECKHOFF OG IRINA SMIT
Mens Mia er ernæringsfysiolog, yogalærer og personlig trener, er Irina utdannet kokk og tilbyr catering og sunn snacks gjennom firmaet Happy Foods.
Begge er mestere i å komponere sunn mat som smaker fantastisk, og skal friste oss med mange retter framover.
Sjekk ut @minmatglede!
Vi elsker grøt som lager seg selv i kjøleskapet.
Her er en variant du fint kan spise som frokost, eller ta med deg på trening.
Lær deg frukttrikset!
Skal du ha den med ut?
Topp den med frosne bær.
Da holder den seg nemlig bedre og blir perfekt til du skal spise den om noen timer.
Kald havre- og chiagrøt
Dette trenger du (1 porsjon):
30 g havregryn
2 ss chiafrø
1 kopp rismelk, kokosmelk eller mandelmelk
Litt kanel
Eventulet litt søtning, f.eks. 1 ts honning eller kokossukker
Frukt og bær som topping
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en beholder med lokk. La det stå i kjøleskapet over natten.
Havregrynet og chiafrøene sveller og blir til en tykk grøt.
Denne er perfekt både til etter trening og som frokost.
Oppskriften finner du i Raske retter etter trening-reportasjen i den siste utgaven av ShapeUp.