Oppskrift på sunne sjokoladekjeks
Sunne sjokoladekjeks
Glad i sjokolade? Disse deilige dobbelt-dekkerne vil stille sjokkis-suget!
Ingenting er vel bedre enn en dessert som i tillegg til å smake godt, også er sunn.
Blogger og forfatter Kristine Weber har spesialisert seg på proteinrik mat uten gluten og sukker, og byr raust på både sunn kosemat og treningsmat.
Her i ShapeUp disker Kristine opp med de lekreste retter.
Du trenger (14 stk.)
60 g smør
1 egg
40 g Sukrin Gold
6 dråper stevia vanilje
20 g kakaopulver
30 g havremel
20 g mandelmel
1 ts bakepulver
en klype salt
Fyll:
100 g Philadelphiaost
1 ss Sukrinmelis
4 dråper stevia vanilje
Slik gjør du
Pisk romtemperert smør, Sukrin Gold og stevia godt sammen, ha deretter i et egg, og pisk videre.
Rør inn alle tørrvarene litt etter litt til du får en sjokoladedeig du kan forme med hendene. Legg deigen mellom to bakepapirark eller plastfolie, og kjevle utover, trykk deretter ut passende former, og ha over på et bakepapir.
Bak i ovnen på 180 grader i 10–12 minutter. Avkjøles på rist før du smører på ostekrem.
Smør fyllet på en kjeks, og avslutt med en kjeks på toppen – som en sandwich, eller en Oreo-cookie om du vil. Du vil få sju doble kjeks med fyll – fantastisk gode!