Oppskrift på quinoa

Quinoasalat med søtpotet

Maten du kan ta med deg i piknikkurv.

SUNN QUINOASALAT: Denne deilige retten kan du nyte sammen med venner i sommersola.
SUNN QUINOASALAT: Denne deilige retten kan du nyte sammen med venner i sommersola. Foto: Margrethe Myhrer
Sist oppdatert

Mia Eckhoff

Mia er ernæringsfysiolog, yogalærer og personlig trener.

Hun er en mester i å komponere sunn mat som smaker fantastisk, og frister med deilige oppskrifter i ShapeUp.

Følg henne på Instagram: @miaeckhoff

Ta med deg maten ut, og nyt et bedre måltid sammen med gode venner, eller kjæreste.

Sunne fristende retter som denne quinoasalaten går kjapt å lage, og er enkelt å ta med seg ut i det fri!

Quinoa er særlig rik på flavonoidene quercetin og kaempferol, og inneholder faktisk mer av disse antioksidantene enn blåbær.

Dette, sammen med det faktum at quinoa, i motsetning til korn, også inneholder protein av høy kvalitet, gjør at dette frøet er så næringsrikt at det av mange kalles for supermat.

Quinoa er rik på protein, inneholder alle de essensielle aminosyrene og er spesielt rik på aminosyren lysin, noe som gjør den til et bra valg for vegetarianere.

Dette gjør også at quinoa egner seg som mat etter trening. Du kan for eksempel kombinere dette sunne måltidet med PT-Pias shapeupkickstart-program, eller et 20-minutters treningsprogram for hele kroppen.

Denne retten er like god dagen etter, så lag gjerne større porsjoner. Salaten er dessuten kjempegod som tilbehør til kylling-middagen!

Du trenger:

3 ss quinoa

3–4 ss små terninger søtpotet

2–3 ss fetaost

1 neve brokkoli

1 god neve grovkuttet grønnkål

2 ss tørket tranebær

Cirka 5 grovhakkede valnøtter

Dressing:

1/2-1 ss god olivenolje

2 ss sitronsaft

1/3 ts honning

1/2 ts grov sennep

Kutt søtpotet i middels små terninger, dryss over litt olivenolje, salt, pepper, timian og cayenne, vend om og bak i ovnen i cirka 20–30 min på 180 grader.

Rist samtidig valnøttene i ovnen til de er gyllenbrune. Hell quinoa i en liten kjele, tilsett dobbelt så mye vann og kok opp i 15 minutter på middels varme til de har en fast, men ikke hard konsistens.

Finn fram en stor bolle og ha i vasket og grovkuttet grønnkål og brokkoli. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle, rør godt sammen til dressingen får en jevn konsistens.

Bland dressingen godt inn i salaten. Velbekomme!

Har du lyst til å prøve andre oppskrifter kan du jo prøve deg på  sunnifisert pizzabunn, polarbrød med søtpotet eller deilige middagsretter med laks, kylling og tunfisk.

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også