Velg lam på grillen
Det går raskt å lage mat på grillen, og en spennende jordbærsalat piffer opp måltidet.
(4 porsj.)
4 lammekoteletter
1 ss olje til pensling
salt, pepper
Marinade:
1 dl olivenolje
2 ss hakket rosmarin
1 sitron
2 hvitløkbåter
salt, pepper
Salat:
1 liten romanosalat (eller annen salat)
3 dl jordbær, delt i fire
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
salt, pepper
Bland marinaden av olivenolje, finhakket rosmarin, saft av 1 sitron, presset hvitløk, salt og pepper i en flat bolle. Legg kotelettene i marinaden, dekk over og sett i kjøleskapet over natten.
Ta opp kjøttet og hell ut marinaden. Pensle kotelettene med olje, og strø på salt og pepper. Grill dem i 3-4 minutter på hver side.
Del opp salaten i passe biter, bland med jordbær, olivenolje og sitronsaft. Smakt til med salt og pepper. Server salaten til kotelettene.
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.