Velg lam på grillen

Det går raskt å lage mat på grillen, og en spennende jordbærsalat piffer opp måltidet.

Sist oppdatert

(4 porsj.)

4 lammekoteletter

1 ss olje til pensling

salt, pepper

Marinade:

1 dl olivenolje

2 ss hakket rosmarin

1 sitron

2 hvitløkbåter

salt, pepper

Salat:

1 liten romanosalat (eller annen salat)

3 dl jordbær, delt i fire

1 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

salt, pepper

Bland marinaden av olivenolje, finhakket rosmarin, saft av 1 sitron, presset hvitløk, salt og pepper i en flat bolle. Legg kotelettene i marinaden, dekk over og sett i kjøleskapet over natten.

Ta opp kjøttet og hell ut marinaden. Pensle kotelettene med olje, og strø på salt og pepper. Grill dem i 3-4 minutter på hver side.

Del opp salaten i passe biter, bland med jordbær, olivenolje og sitronsaft. Smakt til med salt og pepper. Server salaten til kotelettene.

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også