Terte oppskrift

Herlig sommerterte

Deilig og frisk smak av sitron og bringebær - hva passer vel bedre som kos i helgen?

TERTE OPPSKRIFT: Herlig oppskrift på terte med sitronkrem og friske bringebær.
TERTE OPPSKRIFT: Herlig oppskrift på terte med sitronkrem og friske bringebær. Foto: FOTO: Bulls
Først publisert Sist oppdatert

Så lang tid bruker du:

Tilberedning: 30 minutter

Kjøleskapstid: 30 minutter

Steketid: 25 minutter

Her kommer oppskrift på en sommerlig terte som smaker friskt av sitron og bringebær.

Perfekt som dessert etter grillmaten, eller til kaffen i solveggen.

Du trenger (6 porsjoner):

1 egg

1 eggeplomme

200 g sukker

1 klype salt

500 g hvetemel

Skallet fra 1 sitron

100 g meierismør

 

Sitronkrem:

2 egg + ekstra eggeplommer til pynt

1 økologisk sitron

40 g mykt meierismør

75 g ekstra, fint sukker

 

Pynt:

250 g friske bringebær

20 g melis

Slik gjør du:

Tilbered deigen ved å blande egg og eggeplomme med sukker og salt.

Tips:

Stek gjerne tertebunnen dagen i forveien. Oppbevar den i en lufttett boks, og bre kremen over rett før servering.

Plasser melet i en haug på bakebordet. Lag en brønn i midten, og hell oppi eggeblandingen. Deretter sitronskallet og det smeltede smøret. 

Bland rolig væsken inn i melet med rørende bevegelser innenfra og ut, til det er blitt en deig.

Del deigen i to. Kjevle deigene til flate, runde skiver på bakepapir. Legg den ene deigleiven med bakepapir under i terteform, eller direkte på en bakeplate. Prikk overflaten med en gaffel og pensle med eggeplomme.

Legg den andre deigen oppå den første (uten bakepapir). Trykk den øverste deigen lett med håndflaten, slik at den setter seg godt fast i den underste. Prikk også denne med gaffel og pensle med eggeplomme.

Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Skyll og tørk sitronen som skal brukes i kremen. Riv skallet (kun det gule), og press saften av sitronen.

Stek tertebunnen i cirka 25 minutter, til deigen er fast og gyllen. Avkjøl tertebunnen på rist.

Rør smøret til kremen mykt med en gaffel i en gryte. Tilsett eggene, ekstra fint sukker, sitronskall og sitronsaft.

Sett gryten på svak varme og pisk uten stans, til det begynner å boble.

Ta gryten av varmen, og hell blandingen over i en skål. Fortsett å piske, med jevne mellomrom, til blandingen er avkjølt.

Bre den avkjølte kremen på den kalde tertebunnen.

Fordel friske bringebær på hele overflaten. Like før servering pudres et fint lag med melis.