Sunn og deilig sjokoloadekake

Stekefri sjokoladekake

Mer hyttevennlig kake skal du lete lenge etter!

FRYSES: Denne kaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv - hvis du har fryser. Eventuelt kan du bruke kuldegradene ute.
FRYSES: Denne kaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv - hvis du har fryser. Eventuelt kan du bruke kuldegradene ute.
Først publisert

Denne mektige sjokoladekaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv i påsken! Den kan fint lages dagen i forveien. Bonus: Ganske sunn er den også!

Kakebunn:

1 ½ dl kokosmassse

1 dl kakaopulver, helst råkakao

1 ½ dl mandelmel

2 ss kokosblomstsukker

15 dadler

½ ts salt

Sjokoladekrem:

2 bokser kokosmelk (ikke lett-variant)

15 dadler

3 dl kakaopulver, helst råkakao

½ ts salt

3 ss kokosolje (Cocosa)

5 ss lønnesirup

1 moden avokado

Til servering:

2 hakkede pistasjnøtter

150 g jordbær

Sitronmelisse eller jordbærblader

Spiselige blomster til pynt

Slik gjør du:

Sett boksene med kokosmelk i kjøleskap ca. 1 time. Kjør kokosmasse, kakaopulver, mandelmel, kokosblomstsukker, dadler og salt i kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse. Ha over i en papirkledd springform, ca. 20 cm i diameter, og press godt ned i bunnen. Sett kaldt. Åpne kokosmelk-boksene og bruk den stive kokoskremen som danner seg på toppen. Kjør kokoskremen sammen med dadler, kakaopulver, salt, kokosolje, lønnesirup og avokado i en kjøkkenmaskin med knivblad til jevn og kremet konsistens. Fordel sjokoladekremen over bunnen og sett kaken i fryseren i minst tre timer, gjerne over natten. Pynt med jordbær, urteblader og spiselige blomster.

TIPS!

Resten av kokosmelken, den klare saften, kan du fryse ned og bruke i smoothies, asiatiske supper eller «nicecream» ved å kjøre den med modne bananer og frossen frukt.

PS

Denne oppskriften har vi lånt av bladet Maison Mat og Vin, som er i salg nå. Der finner du mange flere fristende retter.