Sunn og deilig sjokoloadekake
Stekefri sjokoladekake
Mer hyttevennlig kake skal du lete lenge etter!
![FRYSES: Denne kaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv - hvis du har fryser. Eventuelt kan du bruke kuldegradene ute. FRYSES: Denne kaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv - hvis du har fryser. Eventuelt kan du bruke kuldegradene ute.](https://image.klikk.no/3749075.jpg?imageId=3749075&x=0&y=44.609929078014&cropw=100&croph=33.333333333333&width=960&height=480)
Denne mektige sjokoladekaken skal ikke stekes, bare fryses. Perfekt for det enkle hytteliv i påsken! Den kan fint lages dagen i forveien. Bonus: Ganske sunn er den også!
Kakebunn:
1 ½ dl kokosmassse
1 dl kakaopulver, helst råkakao
1 ½ dl mandelmel
2 ss kokosblomstsukker
15 dadler
½ ts salt
Sjokoladekrem:
2 bokser kokosmelk (ikke lett-variant)
15 dadler
3 dl kakaopulver, helst råkakao
½ ts salt
3 ss kokosolje (Cocosa)
5 ss lønnesirup
1 moden avokado
Til servering:
2 hakkede pistasjnøtter
150 g jordbær
Sitronmelisse eller jordbærblader
Spiselige blomster til pynt
Slik gjør du:
Sett boksene med kokosmelk i kjøleskap ca. 1 time. Kjør kokosmasse, kakaopulver, mandelmel, kokosblomstsukker, dadler og salt i kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse. Ha over i en papirkledd springform, ca. 20 cm i diameter, og press godt ned i bunnen. Sett kaldt. Åpne kokosmelk-boksene og bruk den stive kokoskremen som danner seg på toppen. Kjør kokoskremen sammen med dadler, kakaopulver, salt, kokosolje, lønnesirup og avokado i en kjøkkenmaskin med knivblad til jevn og kremet konsistens. Fordel sjokoladekremen over bunnen og sett kaken i fryseren i minst tre timer, gjerne over natten. Pynt med jordbær, urteblader og spiselige blomster.
TIPS!
Resten av kokosmelken, den klare saften, kan du fryse ned og bruke i smoothies, asiatiske supper eller «nicecream» ved å kjøre den med modne bananer og frossen frukt.
PS
Denne oppskriften har vi lånt av bladet Maison Mat og Vin, som er i salg nå. Der finner du mange flere fristende retter.