Oppskrift: Pepperkakemuffins
Smaken av jul
Muffins er en populær gjest på bakebordet, og disse med herlig pepperkakesmak vil gå fort unna!

(12 stk.)
100 g smør
250 g brunt sukker
3 egg
1 dl lettrømme
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellikspiker, malt
1 ts kardemomme, malt
100 g mørk sjokolade, 55 %
Pynt:
50 g hvit sjokolade
200 g smør
2–3 dl melis
1 pk. sjokoladehjerter
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Finske pinner med pistasjnøtter
Ha romtemperert smør og sukker i en bolle og rør til det blir lyst og luftig.
Ha i eggene, ett og ett, og tilsett rømmen mens miksmasteren går. Bland i alle de tørre ingrediensene, unntatt mandlene, og sikt dem inn i røren. Nå skal du bare røre rundt akkurat til alt er blandet. Rører du for lenge, kan muffinsene bli litt seige.
Hakk sjokoladen grovt og rør dem inn.
Ha muffinsformer oppi et muffinsbrett, eller finn frem 12 doble muffinsformer, og fyll formene ¾ fulle.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 15–20 minutter.
Avkjøles på rist.
Ha sjokolade i en bolle og sett den over vanndamp og la den smelte. Avkjøl sjokoladen. Tilsett romtemperert smør og melis og pisk til glatt glasur.
Ha kremen over i en sprøytepose og lag fine gode roser. Pynt gjerne med sjokoladehjerter på toppen.