Bak deilige rundstykker til kveldskosen
Pottebrød med mandler og blåbær
Hadde det ikke vært godt med noe hjemmebakt til kvelds? Disse deilige rundstykkene med mandler og blåbær er nydelige til ost og syltetøy. Og en god kopp te, så klart!
Tørkede blåbær og mandler gir et velsmakende brød. Brødet er best nystekt. Det passer like godt til frokost som til kveldsmat, gjerne med god ost til.
Du trenger:
(Til 6 kuvertbrød/rundstykker)
- 25 g gjær
- 2½ dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 dl tørkede blåbær
- 1 dl mandler, gjerne grovt hakket
- 1 ss smør, mykt
- 1 dl siktet rugmel
- 6–7 dl hvetemel
Til pensling:
- 1 egg, sammenvispet
- grovhakkede mandler
Stekes i ovn ved 225 grader i ca. 15 minutter
Slik gjør du det:
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, sukker, blåbær og mandler. Elt inn smør, alt rugmelet og nok hvetemel til en fast og smidig deig. Elt deigen godt, dekk den til og la den heve i ca. 40 minutter, til dobbelt størrelse.
Elt deigen om, del den i seks jevnstore emner. Trill boller og legg dem i blomsterpotter, som er bløtlagt i vann og kledd med bakepapir.
Dekk til og la brødene heve i ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler.
Stek brødene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca. 15 minutter.
Flere oppskrifter på deilige brød og rundstykker du kan bake i potter og kurver, finner du i Norsk Ukeblad nr. 39 - 2015, i salg nå!
Denne saken ble første gang publisert 23/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.