Oppskrift på ostekake med pepperkaker
Denne lager du av julekakerestene
Har du pepperkaker til overs etter jul? Ikke kast dem, lag en deilig ostekake i stedet! Oppskriften får du her.
Det er aldri gøy å kaste mat og, og spesielt ikke kaker, så har du mye rester av pepperkaker etter jul, kan dette være en måte å få brukt opp restene på. Denne ostekaken er både morsom, utradisjonell og smakfull. Den vil elskes av både store og små, selv etter jul med mye pepperkakespising.
Du trenger:
15 middels/store pepperkaker
Fromasj:
4 egg
600 g kremost, naturell
½ dl flytende honning
1 vaniljestang
Topping:
2 dl crème fraîche lett, 18 %
½ dl melis
1 ss sitron
1 dl frosne tyttebær
Ved servering:
5 pepperkaker
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 175 grader, og finn frem en kakeform som er ca. 22 cm i diameter.
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeform.
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
Hell røren i kakeformen, og stek i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
Rør sammen crème fraîche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
La kaken stå i kjøleskapet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk dem ned i kaken som pynt.
Denne saken ble første gang publisert 08/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.