Oppskrift på ostekake med pepperkaker

Denne lager du av julekakerestene

Har du pepperkaker til overs etter jul? Ikke kast dem, lag en deilig ostekake i stedet! Oppskriften får du her.

UKENS LILLE SØTE: Bruk pepperkakene som er igjen i kakeboksen etter jul til å lage denne herlige ostekaken med bær!
UKENS LILLE SØTE: Bruk pepperkakene som er igjen i kakeboksen etter jul til å lage denne herlige ostekaken med bær! Foto: Tine.no
Sist oppdatert

Det er aldri gøy å kaste mat og, og spesielt ikke kaker, så har du mye rester av pepperkaker etter jul, kan dette være en måte å få brukt opp restene på. Denne ostekaken er både morsom, utradisjonell og smakfull. Den vil elskes av både store og små, selv etter jul med mye pepperkakespising.

Du trenger:

15 middels/store pepperkaker

Fromasj:

4 egg

600 g kremost, naturell

½ dl flytende honning

1 vaniljestang

Topping:

2 dl crème fraîche lett, 18 %

½ dl melis

1 ss sitron

1 dl frosne tyttebær

Ved servering:

5 pepperkaker

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 175 grader, og finn frem en kakeform som er ca. 22 cm i diameter. 

Istedenfor tyttebær kan du bruke bringebær, blåbær eller jordbær!

Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeform.

Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.

Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.

Hell røren i kakeformen, og stek i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.

Rør sammen crème fraîche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.

La kaken stå i kjøleskapet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk dem ned i kaken som pynt.

Denne saken ble første gang publisert 08/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også