Oppskrift på herlig, glutenfri mandelbunn
Mandelbunn med krem og friske bær
Vi elsker langpannekaker! Denne deilige mandelbunnen med krem og friske bær passer også for deg med glutenallergi.
Dette er en kake som er nydelig på smak og flott å servere dem som har glutenallergi.
Topp dem med deilig, myk krem og masse friske bær. Bedre enn dette blir det knapt.
Du trenger:
2 pk kransekakemasse
6 egg
2 ts bakepulver
4 ss glutenfritt mel
Fyll:
3 - 5 dl kremfløte
1 beger bringebær
1 beger blåbær
1 potte sitronmelisse
Slik gjør du det:
Del kransekakemassen i biter i en bakebolle og tilsett 6 egg. Kjør blandingen slik at den blir helt jevn. Tilsett bakepulver og glutenfritt mel og bland dette godt inn i deigen. Ha alt over i en bakepapirkledd liten langpanne, 30x40 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig etter 20 minutter, men det kan også hende at den trenger noe lenger tid.
Avkjøles i formen. Legg kaken på et fat. Pisk krem og bre det utover kaken.
Pynt med masse deilige friske bær på toppen, gjerne sammen med sitronmelisse.
Oppskrifter på flere fristende og enkle langpannekaker finner du i bilaget som følger med Norsk Ukeblad nr. 3-2016.
Denne saken ble første gang publisert 21/01 2016, og sist oppdatert 24/06 2017.