Oppskrift på deilig, hjemmelaget norsk tradisjonsmat
Mormors herlige lapskaus
Vi slår et slag for lapskausen, en herlig høstrett som varmer og gleder.

Lapskaus
Dette er en god, gammel tradisjonsrett. Lag lapskaus fra bunnen av, eller bruk rester etter en middag. Lapskausen er manges favoritt.
Du trenger: (4 porsjoner)
- 600 g bogkjøtt eller høyrygg
- 2 ss smør
- 4 dl vann med buljong eller kraft
- 6 poteter
- 3 gulrøtter
- ½ kålrot
- 1 persillerot
- salt og grovmalt pepper
Slik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger og brun det i smør i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.
Lapskausen kan godt lages uten bruning.
Rester av kokt kjøtt kan også gjerne brukes.
Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær ved siden av.
Tips!
Lapskaus kan også lages med rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønn-sakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.
Oppskriften er hentet fra bilaget Mormors middager, Norsk Ukeblad nr 40 - 2015
