Herlig, sunn salat med ruccola og biff
Deilig ruccolasalat med biffkjøtt
Trenger du et raskt middagstips? Denne salaten med ruccola og biffkjøtt er både kjempegod, mettende og enkel.
Dette er en mettende og enkel salat toppet med fantastiske smaker fra biffkjøtt, avokado, fetaost og vinaigrette. I tillegg er det sunt! Kjøttet gir deg mye protein og jern, og fra grønnsakene får du mange nyttige vitaminer og mineraler. Her er det ingen grunn til å la være!
Du trenger:
(2 porsjoner)
300 g biffkjøtt i strimler (f.eks.
mørbrad, indre- eller ytrefilet)
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss flytende margarin
14 cocktailtomater
100 g ruccola
30 stk. sukkererter
1 avokado
100 g fetaost, gjerne en lettvariant
1⁄2 rødløk
Dressing:
4 ts virgin olivenolje
1⁄2 ts sennep, gjerne sterk type
2 ts hvitvinseddik eller annen eddik
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Slik gjør du det:
Skjær biffkjøttet i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Krydre med salt og pepper.
Vask ruccola, og del tomater i to. Skjær fetaost i terninger, og løk i strimler. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
Visp sammen ingrediensene til dressingen. Stek biffstrimlene på middels høy varme. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
Flere deilige salater finner du i Norsk Ukeblad nr 2 - 2015.