Med deilig julesmak

Lag i adventstiden: Deilige kryddercupcakes passer perfekt å servere til gløggen.

GODE CUPCAKES: Disse ser ikke bare utrolig fristende ut, de smaker godt også!
Publisert Sist oppdatert

Disse kryddercupcakesene kan du ta med på juleverkstedet, juleavslutningen eller rett og slett om du trenger noe lekkert å servere i adventstiden.


Smaken kan minne litt om pepperkakene, men disse smaker enda bedre. Så ta en bit og kom i skikkelig julestemning!

 

(Ca. 16 stk)

300 g smør

3 dl brunt sukker

4 egg

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1⁄2 ts malt kanel

1⁄2 ts malt ingefær

1⁄4 ts malt nellik

Kremosttopping:

300 g kremost naturell

220 g melis

noen dråper lilla konditorfarge

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Søte julemuffins

Deilige kokosmakroner

Saftig fruktkake

Rør smør og sukker hvitt til det har en luftig konsistens.

Tilsett ett og ett egg om gangen. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Fordel røren i mellomstore muffinsformer.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 15 – 20 minutter.

Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.

Avkjøl cupcakesene på rist.

Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha i konditorfarge med ønsket farge. La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene.

Ha kremen i en sprøytepose og dekorer cupcakesene som du ønsker.

Pynt gjerne formene med lilla bånd.