Oppskrift: Cupcakes
Lekre, fristende cupcakes
Det nærmer seg advent og deilige kryddercupcakes med delikat topping passer perfekt å servere til gløggen.
(Ca. 16 stk)
300 g smør
3 dl brunt sukker
4 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1⁄2 ts malt kanel
1⁄2 ts malt ingefær
1⁄4 ts malt nellik
Kremosttopping:
300 g kremost naturell
220 g melis
noen dråper lilla konditorfarge
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Gulrotkake med flerfarget ostekrem
Rør smør og sukker hvitt til det har en luftig konsistens.
Tilsett ett og ett egg om gangen. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Fordel røren i mellomstore muffinsformer.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 15 – 20 minutter.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.
Avkjøl cupcakesene på rist.
Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha i konditorfarge med ønsket farge. La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene.
Ha kremen i en sprøytepose og dekorer cupcakesene som du ønsker.
Pynt gjerne formene med lilla bånd.
Denne saken ble første gang publisert 21/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.