Oppskrift: Cupcakes

Lekre, fristende cupcakes

Det nærmer seg advent og deilige kryddercupcakes med delikat topping passer perfekt å servere til gløggen.

GODE CUPCAKES: Disse ser ikke bare utrolig fristende ut, de smaker godt også!
GODE CUPCAKES: Disse ser ikke bare utrolig fristende ut, de smaker godt også! Foto: Marit Svenningsen/matprat.no
Sist oppdatert

(Ca. 16 stk)

300 g smør

3 dl brunt sukker

4 egg

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1⁄2 ts malt kanel

1⁄2 ts malt ingefær

1⁄4 ts malt nellik

Kremosttopping:

300 g kremost naturell

220 g melis

noen dråper lilla konditorfarge

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Søte julemuffins

Deilige kokosmakroner

Saftig fruktkake

Rør smør og sukker hvitt til det har en luftig konsistens.

Tilsett ett og ett egg om gangen. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Fordel røren i mellomstore muffinsformer.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 15 – 20 minutter.

Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.

Avkjøl cupcakesene på rist.

Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha i konditorfarge med ønsket farge. La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene.

Ha kremen i en sprøytepose og dekorer cupcakesene som du ønsker.

Pynt gjerne formene med lilla bånd.

Denne saken ble første gang publisert 21/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også