Oppskrift: Diplomatpudding
Julens beste dessert
Selv etter en lang og velsmakende julemiddag, har vi plass til en søt diplomatpudding.
(6–8 porsjoner)
4 eggeplommer
2 dl melk
4 ss sukker
9 pl. gelatin
1 l fløte
1½ dl hasselnøtter eller skåldede mandler
1½ dl lyse rosiner
1 dl tørkede tropiske frukter
200 g mørk sjokolade
2 ss appelsinjuice
4 ss appelsinlikør, kan utelates
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Finske pinner med pistasjnøtter
Kok opp melk i en kjele og trekk kjelen til side.
Pisk eggeplommer og sukker godt sammen, og visp inn den varme melken i en tynn stråle. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet under konstant visping.
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt den i ½ dl kokende vann. Hell gelatinen i tynn stråle i den varme eggeblandingen. Avkjøl. Pass på at blandingen ikke begynner å stivne!
Bland inn nøtter, rosiner, tørket frukt, ev. likør og hakket sjokolade. Stivpisk kremfløten. Bland de to kremene.
Hell kremblandingen i en form som er skylt med kaldt vann. Sett formen kaldt i minst tre timer, helst over natten. Sett formen kort tid i varmt vann og hvelv diplomatpuddingen på et fat. Pynt med sjokolade, røde coctailbær og pisket krem.
Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad
Denne saken ble første gang publisert 15/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.