Oppskrift: Julekurvformet ostekake

Julekurvkake

Dette er en deilig ostekake som passer perfekt som dessert.

TIPS: Ved å bytte ut pepperkaker med glutenfrie kjeks, gjerne havrekjeks, får du en glutenfri ostekake.
Publisert Sist oppdatert

Denne ostekaken er nok ikke like holdbar som tørre kaker, men den tåler noen dager i kjøleskapet.

(10 stk.)

250 g lyse pepperkaker

100 g smeltet smør

50 g sukker

Fyll:

3 dl kremfløte

300 g kremost

50 g sukker

3 eggeplommer

1 pk. sitrongelé

2 dl vann

Pynt:

rød pyntegelé

grønn pyntegelé

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Rosettbakkels fra Christiania

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Marsipankuler med nougat

Knus pepperkakene i en food processor og tilsett sukker.

Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen, gjerne en hjerteform for å få formen på hjertekurven.

Trykk pepperkake-blandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.

Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen kremost, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Tilsett osteblandingen i geleen og rør det sammen. Bland kremen forsiktig inn. Hell kremen over kakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.

Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad