Oppskrift på Krydderpepperkake
Himmelsk i kombinasjon med blåmuggost
Flere av oss har fått servert blåmuggost på pepperkake, men hvorfor ikke lage en deilig krydderkake. Har du for mye kake, legger du den bare i fryseren, så har du til en annen gang også.
(Ca. 15 stk.)
4 egg
300 g sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts pepper
2 ts vaniljesukker
2 ts revet frisk ingefær
1 knivsodd salt
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts malt allehånde
150 g mykt smør
Servering:
1 blåmuggost
rips
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og sikt inn mel og krydder.
Smelt smøret til det har samme konsistens som røren, og bland det inn i røren. Hell røren i en godt smurt liten langpanneform, eller bruk en silikonform som er beregnet på småkaker. Stekes på midterste rille ved 180 grader i 30-3 5 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med en kakenål. Avkjøles på rist.
Skjær kaken i passe størrelser og legg på en bit ost på toppen.
Pynt med rips.
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Denne saken ble første gang publisert 30/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.