Oppskrift: Bløtkake med bær og nøtter
Glutenfri bløtkake
Bær og valnøtter er helsebringende så det suser! Bruk de bærene du har tilgang til, til denne deilige bløtkaken.
Sukkerbrød:
5 egg
1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin
130 g malte skåldede mandler (fullfett mandelmel)
3 ss fiberfin/Hi-Maize
1 ss potetmel eller maisenna
Fyll:
400 g jordbær, bringebær, blåbær eller en blanding
1 dl bjørkesøt eller 1¼ dl sukrin
5 dl kremfløte, ev. piskbar
erstatning
1 ss bjørkesøt eller sukrin
0,5 ts vaniljepulver
100 g hakkede valnøtter
Pynt:
noen hele bær
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Finske pinner med pistasjnøtter
Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og søtning. Pass på at du ikke får så mye som én dråpe eggeplomme med. Det er luften i marengsen som hever kaken. Pisk eggeplommene til skum. Vend forsiktig eggeplommer, malte, skåldede mandler og Fiberfin i marengsen. Hell røren i en godt smurt form, 21 cm i diameter, og stek kaken i 35–40 minutter. Prøv forsiktig med en kakenål om den er ferdig. Det skal ikke sitte røre igjen på pinnen. Det er viktig at kaken blir helt gjennomstekt, hvis ikke faller den lett sammen. Legg gjerne et stykke matpapir over hvis den holder på å bli brun. Avkjøl kaken i formen.
Del sukkerbrødet i to. Bruker du tinte bær, trenger du ikke dynke kaken. Bruker du friske bær, dynker du bunnen med litt sukkerfri eplesaft eller Mozell light.
Fyll: Rør bærene forsiktig sammen med mesteparten av søtningen. Pisk kremfløten sammen med 1 ss søtning og vaniljepulver. Grovhakk valnøttene.
Bre halvparten av de lettrørte bærene utover kakebunnen. Bland resten med halvparten av kremen. Rør forsiktig inn grovhakkede valnøtter. Legg kremen over de rørte bærene på kakebunnen, og legg den andre kakebunnen over. Bre pisket krem over. Pynt med hele bær. La kaken hvile i minst 2 timer i kjøleskapet før servering.
Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad
Denne saken ble første gang publisert 04/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.