Herlig og enkel eplekake

Lag en nydelig eplekake med ferdig romkrem! Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig. Dessuten er den super å ha liggende i fryseren i tilfelle det kommer gjester på uventet besøk.

FRISTENDE EPLEKAKE: Prøv denne herlige kaken med syrlige epler, rosiner og romkrem til helgekosen. Kaken kan fint fryses.
Publisert Sist oppdatert

Denne eplekaken med syrlige epler, rosiner og romkrem er en favoritt, enkel å lage er den også!

Du trenger:

  • 150 g hvetemel
  • 1 egg
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

  • 1 ss smør
  • 50 g rosiner
  • 1 ss rom
  • 5 dl romkrem
  • 3 dl syrlige epler
  • ½ dl sukker
  • 3 dl vispet kremfløte eller is 

Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.

Slik gjør du det:

Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deig i en food-prosessor.

NAM! Ingenting slår en herlig, hjemmelaget eplekake med kremfyll!

La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

Smelt smør og pensle kakeformen med smøret. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.

Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over.

Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen.

Dryss sukker over. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.

Tips! Lag gjerne romkremen fra bunnen av om du har tid og lyst.