Oppskrift på herlig eplekake med romkrem
Herlig og enkel eplekake
Lag en nydelig eplekake med ferdig romkrem! Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig. Dessuten er den super å ha liggende i fryseren i tilfelle det kommer gjester på uventet besøk.
Denne eplekaken med syrlige epler, rosiner og romkrem er en favoritt, enkel å lage er den også!
Du trenger:
- 150 g hvetemel
- 1 egg
- 100 g smør
- 75 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
Fyll:
- 1 ss smør
- 50 g rosiner
- 1 ss rom
- 5 dl romkrem
- 3 dl syrlige epler
- ½ dl sukker
- 3 dl vispet kremfløte eller is
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
Slik gjør du det:
Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deig i en food-prosessor.
La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.
La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
Smelt smør og pensle kakeformen med smøret. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over.
Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen.
Dryss sukker over. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
Tips! Lag gjerne romkremen fra bunnen av om du har tid og lyst.
Denne saken ble første gang publisert 08/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.