Oppskrift med marsipan
Deilige eplesnitter
Denne kakebunnen er bakt med marsipan for at den skal bli ekstra saftig og god på smak. Sammen med syrlige epler, pisket krem og søt krokan blir det en perfekt liten søtsak til kaffen.
100 g smør
200 g hvetemel
500 g marsipan
2 egg
Fyll:
8 epler
1 flaske eplemost (à 0,33 l)
150 g sukker
Pynt:
100 g mandler
150 g sukker
3 dl kremfløte
Smuldre smør og mel. Riv marsipan på et råkostjern og ha den i deigen sammen med eggene. Bland alt godt sammen.
Ha deigen over i en langpanne med bakepapir i bunnen, ca. 30x40 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Avkjøles i formen.
Skrell epler, fjern kjernehuset, del dem i to og deretter i skiver. Kok opp eplemost og sukker, legg i epleskivene når sukkeret har løst seg opp. La dem trekke i 1-2 minutter, eller til de er knapt møre.
Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne eller liten kjele. Bruk en tresleiv til å klemme ut klumper.
Karamellen er ferdig når den har fått en vakker gyllen farge og er blitt blank og ikke grumset. Følg godt med så det ikke blir brent. Tilsett mandler og rør rundt til de er dekket av karamell. Hell massen ut på et bakepapirkledd stekebrett og avkjøl helt. Brekk krokanen i mindre biter og hakk den grovt.
Stivpisk kremfløte. Skjær kakebunnen i firkanter, legg på avrente epleskiver og pynt med stivpisket kremfløte og krokandryss på toppen.
Prøv flere av våre søte oppskrifter:
Krydderpepperkake med blåmuggost
Denne saken ble første gang publisert 05/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.