Noe å bite i til søndagskaffen.
Blåbærkake med kanel
Få i deg masse antioksidanter med denne friske og lettvinte blåbærkaken.

Det er kjempegodt og enkelt å bake en kake fylt med blåbær. Selv om det ikke er blåbærsesong, kan du dykke ned i fryseren og bruke opp blåbærene fra i fjor, eller kjøpe frosne eller friske blåbær i butikken. Server med en klatt crème fraîche, så imponerer du gjestene.
275 g hvetemel
3 ss sukker
1 ts bakepulver
½ ts salt
75 g smør
1 egg
½ dl melk
Fyll:
350 g blåbær
4 ss sukker
1 ts finrevet sitronskall
1/2 ts kanel
Pynt:
1 egg
litt perlesukker
Bland de tørre ingrediensene og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og melk og rør inn i deigen. Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25x30 cm).
Bland blåbær, sukker, sitronskall og kanel, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantene med sammenpisket egg. Brett inn deig-endene og rull sammen kaken som en rullekake. Legg den på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned. Pensle kaken med sammenpisket egg, og sett den i kjøleskap i ca. 45 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle kaken med egg én gang til, og dryss på perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt, og server den med crème fraîche, krem eller vaniljesaus.