Imponer gjestene!
Wienerbrød med bringebær og vanilje
Bak disse herlige wienerbrødene til kaffekosen. Litt arbeid er det, men du verden så gode de er!
(Ca. 18 stk.)
50 g gjær
3 dl melk
3 ss sukker
1 egg
500 g hvetemel (ca. 8 dl)
500 g smør
FYLL:
1 pk. kakefyll med vanilje
2 dl bringebærsyltetøy
1 egg til pensling
melisglasur til pynt
Start med å røre gjæren ut i kald melk. Tilsett deretter sukker, vispet egg og mel. Bland deigen godt, men ikke elt den for mye. La deigen hvile mens du lager fyllet.
Kjevl deigen ut til et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Bruk nok mel til at deigen ikke setter seg fast. Bruk en ostehøvel til å høvle smøret med. Legg smør på 2/3 av deigen. Brett den delen av deigen som er uten smør inn mot midten og deretter den siste 1/3 over der igjen. Kjevl ut et nytt kvadrat, skjær mer smør og gjenta prosessen som sist. Gjør dette en gang til. La deigen hvile i kjøleskapet i 15 min. Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken.
Kjevle deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykk. Skjær deigen i 2 cm tykke remser. Tvinn hver remse og form den til et åttetall. Legg deigemnene på en bakepapirkledd plate og la dem etterheve under plast i ca. 30 min.
Ha en liten skje vaniljekrem i den ene åttetallsgropen og litt bringebærsyltetøy i den andre. Pensle med egg og stek wienerbrødene ved 225° i ca. 10 min.
Avkjøles på rist.
Pyntes med melisglasur om ønskelig.
Kan fryses.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør