Rask å lage

Verdens beste eplekake

Her har du en herlig kake med eplemos, eplebiter og vaniljekrem til. Redaksjonen har testet den, og kaken var fantastisk god!

DEILIG KOMBINASJON: Sitronskall og mandler løfter denne deilige eplekaken.
Publisert Sist oppdatert

300 g smør

300 g sukker

8 egg

300 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 sitron, finrevet skall

100 g mandler

1 glass eplemos

4 epler, strimlet og kokt i sukkervann

Rør sukker og smør lyst og luftig. Skill eggene. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend massen forsiktig inn i røren.

Smør en liten langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell halvparten av røren i langpannen og glatt ut laget. Bruk spiseskje til å fordele et lag eplemos over. Ha resten av røren i et lag over. Fordel hakkede mandler over og legg eplestaver på toppen. Stek kaken i ca. 30 min ved 175°. Avkjøl og del i firkanter. Server kaken kald eller lun med vaniljekrem og friske bær til.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør