Rask å lage
Verdens beste eplekake
Her har du en herlig kake med eplemos, eplebiter og vaniljekrem til. Redaksjonen har testet den, og kaken var fantastisk god!
300 g smør
300 g sukker
8 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 sitron, finrevet skall
100 g mandler
1 glass eplemos
4 epler, strimlet og kokt i sukkervann
Rør sukker og smør lyst og luftig. Skill eggene. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend massen forsiktig inn i røren.
Smør en liten langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell halvparten av røren i langpannen og glatt ut laget. Bruk spiseskje til å fordele et lag eplemos over. Ha resten av røren i et lag over. Fordel hakkede mandler over og legg eplestaver på toppen. Stek kaken i ca. 30 min ved 175°. Avkjøl og del i firkanter. Server kaken kald eller lun med vaniljekrem og friske bær til.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 30/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.