8 lekre oppskrifter

Tradisjonsmat fra Telemark

Janne på Kvipt Gjestegard serverer tradisjonsrik kost til sine gjester. Dronning Sonja falt pladask for lefsene hun fikk servert.

Rømmegrøt og spekemat er tradisjonsmat av beste sort.
Rømmegrøt og spekemat er tradisjonsmat av beste sort. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

Vi skjønner godt at Dronningen falt for tradisjonsmaten. Senere sendte hun likså godt bud etter bakstekjerringa for å få bakt lefser på Slottet til jul.

Her får du oppskriften både på lefsene og syv andre tradisjonsrike retter:

Sæter-lefser

Ovnsbakt fjellørret

Rømmegrøt og spekemat

Sveler

Kvipte-brød

Elgsuppe

Tilslørte seterjenter

Rabarbrapai

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også