Svinegryte med epler
Lurer du på hva du skal finne på til middag? Har du noen svinekoteletter og epler liggende, er saken biff.


(4 porsjoner)
6 svinekoteletter
1 rødløk
1 ss margarin
2 dl eplejuice
ca. 2 ss grov sennep
3 dl kremfløte
1 bunt frisk kruspersille
3 syrlige epler
salt og pepper (her chilipepper)
ris etter mengdeanvisning på pakken
Del kotelettene i biter og fres i en gryte med smør sammen med grovhakket løk. Tilsett eplejuice, sett på lokk og la det trekke til kotelettene er møre, ca. 15 min. Visp sammen sennep og fløte og tilsett i gryten. La det trekke ca. 10 min på svak varme. Del epler i båter og tilsett i gryten de siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille rett før servering.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Server gryten sammen med kokt ris.
Tips: Når du bruker svinekoteletter, er det fint om du lar fettet være på under tilberedning. Det er i fettet smaken sitter! Fjern det heller ved servering.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør