Unn deg noe godt.
Stekefri Oreokake
Ja, kaken er like god som den ser ut! Og det beste er at den er stekefri.
(Kakering 24 cm i diameter)
BUNN:
300 g Oreo-kjeks (se tips)
100 g smør
FYLL 1:
200 g kremost
2½ dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreo-kjeks
FYLL 2:
1 pk. lys sjokolademousse
PYNT:
Oreo-kjeks
Ha Oreokjeks i en hurtigmikser og kjør på full hastighet til en jevn masse. Bland inn mykt smør. Sett en kakering, 24 cm i diameter direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.
Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca. ²/³ av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreo-kjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.
Pisk sammen sjokolademoussepulveret som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreo-kjeks til pynt. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time. Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 02/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.