Glutenfri!
Sprø nøttekake med sjokolade
Nøtter, sjokolade og krem... Kan det bli bedre?
NØTTEBUNN:
150 g hasselnøtter
2½ dl melis
3 eggehviter
FYLL:
150 g kokesjokolade
5 dl fløte
1 ts vaniljesukker
Mal hasselnøttene og bland med melis.
Visp eggehvitene stive og vend inn de malte nøttene. Lag 3 sirkler på et bakepapir, ca. 18 cm i diameter og fordel røren jevnt ut i sirklene. Stek bunnene i ovnen ved 175° i ca. 15 min. Avkjøl på stekebrettet. Når de er litt avkjølt, løsner du bunnene fra papiret.
Kok opp 2 dl fløte. Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Hell den kokende fløten over og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør til du får en tykk sjokoladekrem.
Bre sjokoladekremen i tynt lag over bunnene.
Pisk fløten stiv og fordel den mellom hver bunn. Topp kaken med krem, minttopper (eller annen sjokolade) og dryss over litt kakao. Pynt med sitronmelisse.
Tips! Lag bunnene flere dager før kaken skal serveres, og oppbevar dem i en tett boks.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 13/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.