Sommerlig suppe

Spansk fiskesuppe

Her har du en nydelig, spansk fiskesuppe som er rik på smak. Passer perfekt på en av sommerens regnværsdager!

Dette er en virkelig lekker fiskesuppe med mye smak! Spansk pepper gjør den ”hot”, smak deg frem litt etter litt!
Dette er en virkelig lekker fiskesuppe med mye smak! Spansk pepper gjør den ”hot”, smak deg frem litt etter litt! Foto: Foto: Anders Martinsen
Først publisert Sist oppdatert
Den spanske fiskesuppen blir et lunt og smakfullt innslag på sommerens skalldyrbord. Ferske skalldyr og kald hvitvin er en sikker vinner når det gjelder å skape sommerstemning!
Den spanske fiskesuppen blir et lunt og smakfullt innslag på sommerens skalldyrbord. Ferske skalldyr og kald hvitvin er en sikker vinner når det gjelder å skape sommerstemning! Foto: Foto: Anders Martinsen

(4 porsjoner)

ca. 800 g Salma laksefilet, skinn og beinfri

½ l reker i lake

3 vårløk

3 gulrøtter

2 stilker stangselleri

2 ss smør

2 hvitløkfedd

1 ss fiskekrydder

1 ts salt

3 dl kremfløte

1 dl eplenektar

1 dl hvitvin

½ sitron

2-3 tørkede spanske pepper

Finhakk hvitløk og vårløk og fres dette mykt i smør i en romslig kjele. Skrell gulrøttene. Skjær stangselleri og gulrøtter i tynne skiver. Ha dette i kjelen og rør godt om. Hell på hvitvin, lake fra rekene og fløte og la alt få et oppkok. Ha i fiskekrydder, knuste spanske pepper, salt og eplenektar. La alt få et nytt oppkok og smak til med sitronsaft. Del laksen i biter på 5x5 cm og legg dem i kjelen. La fisken få trekke, ikke koke, i ca. 10 min. Ha i rekene like før servering. Server suppen med godt brød til.