Snickerskake
Denne saftige snickerskaken er bare én av de lekre oppskriftene du får sammen med Hjemmet nr. 42/2013!

Liten langpanne
KAKEBUNN:
150 g smør
1½ dl H-melk
2 egg
3 dl råsukker/farin
4½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
KARAMELLFYLL:
1 dl råsukker/farin
1 dl lys sirup
1 dl kremfløte
100 smør, kjøleskapskaldt, skåret i terninger
1 ts vaniljesukker
3 dl salte peanøtter, hakkede
MOKKAGLASUR:
150 g smør
1 ts pulverkaffe utrørt i 4 ss varmt vann
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl melis
¿Kakebunn: Forvarm stekeovnen til 175°. Dekk innsiden av langpannen med bakepapir.
Smelt smøret og trekk det fra varmen. Tilsett melken.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland det tørre og vend dette i eggedosisen, vekselvis med smørmelken.
Hell røren i langpannen og stek kaken på nest nederste rille i ca. 35 min. eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnen i formen, over rist.
Karamellfyll: Ha sukker, sirup og fløte i en liten kasserolle. La koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Trekk kasserollen fra varmen. Visp inn smørterningene, en om gangen, og vaniljesukker til slutt. Avkjøl karamellsausen litt før den fordeles over kaken. Dryss hakkede peanøtter, over.
Mokkaglasur: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør inn resten av ingrediensene og varm forsiktig opp, til like under kokepunktet. La glasuren bli lunken før den fordeles over kaken.