Denne kan du bake i en fei!
Smakfull gulrotkake med nøtter
Har du lyst på noe godt til kaffen, er denne formkaken en innertier!
(Kakeform/brødform, 1 liter)
250 g sukker
60 g hasselnøtter
240 g hvetemel
1 ts bakepulver
1½ dl fløte
100 g smør
½ sitron, saft og skall
4 egg
100 g gulrot
SJOKOLADEGLASUR:
1 dl fløte
150 g kokesjokolade
mandelflak
Bland sammen sukker, grovhakkede nøtter, hvetemel og bakepulver i en bolle.
Tilsett mens du rører fløte, smeltet smør, sitronsaft- og skall og ett og ett egg om gangen. Riv gulrøttene fint på et rivjern og rør det inn i deigen. Hell røren i en smurt form og stek midt i ovn ved 170° i ca. 1 time. Ta ut kaken og avkjøl på rist.
Glasur: Kok opp fløte og knekk sjokoladen i fløten, sett til side. La stå til sjokoladen har smeltet og rør om. Avkjøl litt og hell over kaken. Dryss mandelflak over.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 27/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.