Én deig – 10 oppskrifter
Små sukkerkringler


Ca. 12 minikringler + resten til boller
1 PORSJON GRUNNDEIG:
50 g gjær
2 dl sukker
200 g smør
7 dl melk
ca. 1200 g mel
1 egg til pensling
Smuldre gjæren i en bakebolle og ha sukker over. La gjær og sukker smelte sammen.
Smelt smør, ha i melken og la den bli fingervarm. Hell melkeblandingen i bakebollen og rør om. Elt inn mel, spar noe av melet til å justere deigen med, til en glatt og fin deig. Dekk bakebollen med et klede og hev i ca. 45 min.
Ha deigen på et melet bakebord og form til boller.
Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i 30 min. Pensle bollene med sammen pisket egg.
Stek i ovnen ved 220° i ca. 12 min, eller til bollene har fått en fin gyllen farge.
Avkjøl bollene på rist.
PENSLING ETTER STEKING:
smeltet smør
sukker
Lag deigen som beskrevet under grunndeig.
Del deigen i to og trill den ene halve deigen til en tykk pølse og del i 12 like store biter som trilles til tynne, knapt lillefingertykke, ca. 35 cm lange pølser. Form dem til kringler og sett på stekebrett dekket med bakepapir.
La heve lunt og tildekket i ca. 20 min. Bak ut resten av deigen på samme måte, eller bak vanlige boller med resten av deigen.
Stek midt i ovnen ved 230° i ca. 8 min. Avkjøl på rist.
Pensle kringlene med smør og dypp i sukker.
Tips!
Frosne boller tines i romtemperatur og varmes ved 200° i 3–4 min. Da smaker bollene som nybakte igjen. Ekstra myke blir bollene om du bruker stekepose.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør