Uten gelatin!
Sjokoladeostekake som smelter på tungen
Her er en drøm av en ostekake som garantert faller i smak!

(Rund form 20 – 22 cm i diameter)
175 g sjokoladekjeks
55 g smør
FYLL:
450 g kokesjokolade
50 g sukker
350 g kremost naturell
4 dl kremfløte
5 ss Baileys eller annen kakaolikør (kan også
sløyfes)
PYNT:
pisket krem
sjokoladespon
Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje. Knus kjeks i en pose. Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene.
Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time. Smelt kokesjokolade i vannbad og la den kjøle seg litt ned. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend sjokoladen inn i kremen og bland godt. Rør til slutt inn likøren. Fyll sjokoladeostemassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast. Ta kaken ut av formen og pynt med vispet krem og sjokoladespon.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør