Appelsin + sjokolade = deilig
Sjokoladekake med appelsinfyll
Denne saftige sjokoladekaken er faktisk helt uimotståelig. Bare prøv!
(Kakeform 24 cm i diameter)
100 g smør
2½ dl sukker
2 egg
1 boks crème fraîche
3 ss appelsinmarmelade
1½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl kakao
3½ dl hvetemel
skall av 1 appelsin
FYLL:
1 gl. appelsinmarmelade (minus 3 ss som brukes i kakerøren)
SJOKOLADEKREM:
100 g smør
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
3½ dl melis
½ dl melk
Pisk sammen mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk godt mellom hvert egg. Ha i resten av ingrediensene og pisk til alt blir godt blandet.
Ha røren i kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 40 min (sjekk med kakepinne). Avkjøl kaken i formen.
Del kaken i to bunner. Fordel et godt lag med appelsinmarmelade over den ene bunnen og legg den andre bunnen over.
Rør sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen (smøret bør være romtemperert).
Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.
Pynt med for eksempel miniappelsiner (kumkvat) og konfekt.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 20/03 2017, og sist oppdatert 02/05 2017.