Spis kake med god samvittighet!

Sjokoladekake med mindre sukker

For deg som elsker sjokoladekake men synes de blir for søte med
topping og glasur er denne et veldig godt valg!

I denne sjokoladekaken er sukkermengden halvert, men den er like fristende og saftig som den ser ut! (Foto: Svein Brimi)
I denne sjokoladekaken er sukkermengden halvert, men den er like fristende og saftig som den ser ut! (Foto: Svein Brimi)
Først publisert Sist oppdatert

Kakeform 24 cm i diameter

5 egg
160 g sukker (opprinnelig 230 g)
125 g smør
150 g kokesjokolade
1 dl vann
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme.

Sikt inn det tørre i egge­dosisen og rør inn smeltet smør/sjokolade og vann.

Hell røren i en smurt form og stek i ovnen ved 180° i 40–45 min.
Avkjøl på rist.