Sjokolade-iskrem med rørt bringebærsyltetøy
Rørte bringebær sammen med hjemmelaget sjokoladeis gjør dette til en mektig og farlig god dessert.
(6 porsjoner)
150 g mørk sjokolade
½ dl kremfløte
1 ss sukker
2 eggeplommer
1½ dl Kesam vanilje
2 dl kremfløte
TIL SERVERING:
1 beger Noras rørte bringebærsyltetøy, evt. noen hele bringebær, frosne eller friske (se frysedisken).
Finhakk eller riv grovt sjokoladen. Varm ½ dl kremfløte og sukker til kokepunktet. Tøm den varme fløten over sjokoladen. Røres sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.Tilsett eggeplommene, én om gangen, og vend dem inn med en slikkepott. Rør inn kesam. Stivpisk resten av kremen. Vend den forsiktig inn i blandingen, litt om gangen.
Hell kremen i én stor eller flere små former og sett det hele i fryseboksen. Fryses i minst 4 t. Ta isen ut av fryseren og sett den på kjøkkenbenkeni 10-15min eller i kjøleskapet ca. 25 min.
Lag kuler av isen og ha dem i en dessertbolle sammen medrørte bringebær. Dryssgjerne noen hele bringebær over og server straks!