Disse lager du enkelt på et kvarter
Raske og gode scones
Har du lyst til å overraske mannen din med en deilig farsdagsfrokost, er disse perfekte!
Kjevle deigen ca. 2½–3 cm tykk.(ca. 10–12 stk.)
185 g hvetemel
12 g bakepulver
20 g sukker
35 g mykt smør
½ dl melk
1 egg
ca. 50 rosiner (valgfritt)
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Kutt smøret i terninger og smuldre det inn.
Visp egg og melk sammen og hell i bollen. Kna sammen så det så vidt henger sammen til den deig. Tilsett ev. rosiner.
Kjevle deigen ca. 2½–3 cm tykk og stikk ut rundinger (ca. 5 cm).
Plasser på en bakeplate og la hvile under et kjøkkenhåndkle en halv til en time.
Pensle med egg før steking. Stekes på 220˚ i ca. 10–12 min.
1. Lag denne deigen med hendene. Bland sammen det tørre og smuldre inn smøret.
2. Tilsett egg og melk og kna til det så vidt henger sammen. Tilsett ev. rosiner til slutt.
3. Kjevle deigen ca. 2½–3 cm tykk.
4. Stikk ut rundinger (ca. 5 cm). Sett på plate og la hvile før steking.