Prøv denne varianten:
Saftig sjokoladekake uten hvetemel
Enkel og spennende variant.
Hvordan oppbevare sjokolade?
Oppbevar sjokolade på et mørkt, tørt og kjørlig sted.
Pakk den inn i bakepapir med folie utenpå. Hold sjokolade unna matvarer med sterkt lukt, som for eksempel løk.
Revet sjokolade må fryses.
(Ca. 12 stk)
250 g mandler
250 g mørk kokesjokolade
250 g sukker
250 g smør eller margarin
6 egg
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i foodprocessor. Sett til side.
Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg i blandingen. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 180¿ i ca. 1t. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre den på toppen.