Rask å lage
Saftig mokkakake
Fem spiseskjeer kaffe er alt som skal til for å lage en sjokoladekake som overrasker!


(Langpanne 25 x 35 cm)
225 g sukker
4 egg
225 g smør
3 ss kaffe
2 ss vann
1 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
GLASUR:
75 g smør (eller margarin), smeltet
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
5 ss sterk kaffe
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en langpanne med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 min. Avkjøl kaken i formen på rist.
Glasur: Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt. Pynt med det du ønsker. Del i biter og server.
Les også:
HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør