Imponer gjestene!
Saftig klippekrans med sjokolade
Så lett baker du en smakfull og lekker kringle!

(1 stor kringle)
50 g gjær
100 g smør
3½ dl melk
1 dl sukker
ca. 500 g hvetemel
FYLL:
ca. 2 dl Nugatti
PYNT:
sjokoladesaus fra flaske
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst.
Ha i sukker og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler
ca. 20 x 40 cm. Smør på Nugatti, men ikke helt ut til kanten.
Rull deigen fast sammen fra langsiden.
Legg deigpølsen på en bakepapirkledd stekeplate med skjøten ned. Form deigpølsen til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsen». Brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Etterhev kringlen under plast på et lunt sted i ca. 30 min.
Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 220° i ca. 15 min. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt sjokoladesaus før servering.


Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør