Rettelse i oppskriften på mammas beste hverdagsbrød
I Hjemmet uke 3 hadde vi oppskrift på et mammas beste hverdagsbrød. Det hadde sneket seg inn en feil i oppskriften!
I bladet stod det at oppskriften inneholdt 6 dl hvetemel. Riktig mengde skal være 16 dl hvetemel.
Her er riktig oppskrift:
(2 store brød)
5 dl skummet kulturmelk
5 dl vann
2 ss olje
2 ss honning
25 g gjær
1 dl hvetekli
2 dl havregryn
1 dl sammalt rug, grov
4 dl sammalt hvete, grov
16 dl hvetemel
Varm væsken til fingervarmt og bland inn olje og honning. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell den lunkne væsken over. Rør til gjæren har løst seg opp.
Elt inn melet, men spar noe av hvetemelet til å justere deigen med. Elt deigen i ca. 10 min. på lav hastighet. Dekk bakebollen med et klede og hev deigen i ca. 40 min. Del deigen i emner og form til to store eller 3 små brød Etterhev i ca. 30 min, pensle med vann og dryss litt havregryn over. Stek i ovn ved 180° i ca. 40 min.
Avkjøl på rist uten form.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 26/01 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.