Rettelse i oppskriften på glutenfritt havrebrød
I Hjemmet uke 3 har vi oppskrift på et saftig havrebrød. Det har sneket seg inn en feil i oppskriften!

Skal du bake et glutenfritt havrebrød, må du unngå å tilsette maltekstrakt i brøddeigen. I oppskriften i Hjemmet står det maltekstrakt blant ingrediensene, men dette er feil! Bytt ut malt med 1 ss sukker, da forblir brødet glutenfritt.
Her er riktig oppskrift:
(3 brød i former à 2 liter)
6 dl vann
6 dl melk
1½ pk. gjær
2 ss fiberhusk
160 g smør
1 kg Semper Mix med fiber
400 g glutenfrie havregryn
4 ss linfrø
1 ss sukker
2 ss solsikkekjerner
2 ts salt
Varm væsken til fingervarm og løs opp gjæren.
Visp inn fiberhusk, og la det svelle i ca. 5 min. Bland inn resten av ingrediensene og elt godt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 min. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 min. Fordel deigen i 3 smurte former. Etterhev i 30 min.
Pensle med vann og stek i ovn ved 180° i ca. 40 min.
Avkjøl på rist.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør