Rabarbrapai
Mange vil garantert ha mer av denne.
(8 biter)
PAIBUNN:
250 g hvetemel
125 g sukker
150 g smør
1 ts bakepulver
2 ss fløte
1 eggeplomme
FYLL:
600 g rabarbra
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
PYNT:
1 dl rips
1 dl blåbær
2 dl kremfløte
Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en food processor. Trykk deigen ut i en godt smurt paiform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel. Del rabarbraen i mindre biter og kok den mør med sukker og vaniljesukker. Avkjøl rabarbraen litt før den has i paiformen. Stek paien midt i ovnen ved 175° i 30-40 min. Avkjøl paien før servering.
Serveres med vispet krem, rips og blåbær.
Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.