Rabarbrapai

Mange vil garantert ha mer av denne.

Rabarbrapai med litt krem - kan det bli bedre?
Rabarbrapai med litt krem - kan det bli bedre? Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

(8 biter)

PAIBUNN:

250 g hvetemel

125 g sukker

150 g smør

1 ts bakepulver

2 ss fløte

1 eggeplomme

FYLL:

600 g rabarbra

3 dl sukker

2 ts vaniljesukker

PYNT:

1 dl rips

1 dl blåbær

2 dl kremfløte

Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en food processor. Trykk deigen ut i en godt smurt paiform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter.

Prikk bunnen med en gaffel. Del rabarbraen i mindre biter og kok den mør med sukker og vaniljesukker. Avkjøl rabarbraen litt før den has i paiformen. Stek paien midt i ovnen ved 175° i 30-40 min. Avkjøl paien før servering.

Serveres med vispet krem, rips og blåbær.

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også